онкологија ж.

онкологија (ж.)

Јас, јас поминувам еднаш неделно на Онкологија да земам нова доза таблетки за чичко ми.
„Ласа“ од Наташа Димитриевска Кривошеев (2011)
На Онкологија беше мртва тишина.
„Седум години“ од Зорица Ѓеорѓиевска (2012)
27. Зградата на Онкологија е едно старо здание од некое минато време, ме потсетува на касарна, дури да не речам и на затвор…
„Седум години“ од Зорица Ѓеорѓиевска (2012)
FlexiMac
 менување на македонски глаголи