пакослив прид.

пакослив (прид.)

Душата и стана сурова, безочна, пакостлива, па така никој веќе не ја именуваше како некогашното прекрасно име Нова Година!
„Авантурите на Дедо Мраз“ од Ристо Давчевски (1997)