scorpion - онтологија

акреп повеќе

мн. акрепи
Вид збор: Именка, машки род
скорпија
Латински: Euscorpius carpathicus Турски: akrep Албански: akrep
Употреба: Зоологија

скорпија повеќе

мн. скорпии
Вид збор: Именка, женски род
Ситно животно со осум нозе и боцка на опашката.
Латински: Euscorpius europaeus Албански: shkrap, akrep
Употреба: Зоологија

скорпион повеќе

Види и: скорпија (ж.)
мн. скорпиони
Вид збор: Именка, машки род
скорпија
Употреба: Зоологија

скрапла повеќе

мн. скрапли
Вид збор: Именка, женски род
скорпија

чкрапја повеќе

мн. чкрапји
Вид збор: Именка, женски род
шкорпија
Латински: Scorpio
Употреба: Зоологија