Синоними за 'вертикален':

вертикален (прид.)
[ вер-ти-ка-лен ]
види:
Толковник
Правописен
синоними:
исправен (прид.), перпендикуларен (прид.), прав (прид.)
антоними:
хоризонтален (прид.)
колокации:
FlexiMac
 менување на македонски глаголи