коцкарница ж.

коцкарница (ж.)

А како да ги оттргне од курвите и коцкарниците?
„Пустина“ од Ѓорѓи Абаџиев (1961)
Таму имаше коцкарница со многу автомати за разни игри.
„Седум години“ од Зорица Ѓеорѓиевска (2012)
Со денови не можеа да го одвојат од коцкарницата.
„Балканвавилонци“ од Луан Старова (2014)
Пример за висока доблест додека не влезеше во казино, коцкарница.
„Балканвавилонци“ од Луан Старова (2014)
FlexiMac
 менување на македонски глаголи
ДИГИТАЛНИ РЕСУРСИ НА МАКЕДОНСКИОТ ЈАЗИК